Obs! Du bruker en svært gammel nettleser. Vi anbefaler å laste ned en moderne nettleser, slik at du kan få en best mulig opplevelse av våre og andres nettsider. Velg ny nettleser her.

Skånevik - 99 pax

Verneverdig vestlandsferge

Verneverdig vestlandsferge

M/F Skånevik er en klassisk vestlandsferge med stor salong og uteplass oppe, og salong nede. Både øvre og nedre salong har kiosk og bysse. Fergen har gått i de fleste fergesambandene til HSD. Veteranskipslaget Fjordabåten tok initiativ til å bevare fergen, som var den siste i sitt originale slag. I tillegg til at Riksantikvaren har gitt Skånevik status som verneverdig, er den også erklært fredet - noe som er en sjelden anerkjennelse for et fartøy.

M/F ”Skånevik” ble bygget i 1967 på Ulstein Mek. Verksted, Ulsteinvik, for Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap i Bergen. Det som var særegent for denne ferjetypen, var at de var utstyrt med stor utsiktssalong oppe på båtdekk. Dette fordi at ferjene skulle trafikkere lange ferjestrekninger, gjerne på ferjestreknigner med mye turister. I tillegg var det et stort promenadedekk akter bak salongen, slik at ferjene også var godt egnet til å være ute på. ”Skånevik” trafikkerte de fleste av HSDs ferjestrekninger før den ble pensjonert og solgt midlertidig til Stiftinga Brørvikskuto, Bergen i august 2004. I mars 2005 ble hun overført til Ferjelaget ”Skånevik”.

Bildene av båten tilhører ikke Maritime Tours, men brukes med tillatelse av båteier.

- Standardmeny ombord -

Maritime Tours AS

 • Postadresse:
  Postboks 2011, Nordnes
  5817 Bergen
  N-Norway
 • Besøksadresse:
  Tollbodalmenningen 1b
  5004 Bergen
  N-Norway
 • Tlf.: (+47) 55 30 80 80
  Fax: (+47) 55 30 80 81
 • E-post:

Design og utvikling av Keyteq AS. Utviklet i KeyPublisher © Keyteq 2010