Obs! Du bruker en svært gammel nettleser. Vi anbefaler å laste ned en moderne nettleser, slik at du kan få en best mulig opplevelse av våre og andres nettsider. Velg ny nettleser her.

Stord 1 - 100 pax

D/S Stord

D/S Stord 1

Dampskipet Stord I skal er eit attraktivt reise- og opplevelsestilbod for Vestlandet. Tanken er at Stord I bl.a. skal gå faste turar i sommarsesongen med stopp ved dei gamle dampskipskaiane. D/S Stord I brukast også til seminar og spesielle cruise i Vestlandsfjordane og langs kysten.

Ein maritim kulturskatt er blitt levandegjort og kalla fram minner fra ein over 100 årig epoke i rutebåttrafikken med dampskip på Vestlandet.

 Historie:

D/S Stord I vart bygd for Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap i 1913, og gjekk i rutefart fram til 1969. Dei siste åra som reserveskip. Fartsområdet var fjordane mellom Bergen og Stavanger, i Hardanger og Sunnhordaland. Veteranskipslaget Fjordabåten overtok båten i 1981 etter at han i fleire år hadde lege som losjiskip i Oslo. Fram til våren 1987 vart det utført ei omfattande restaurering , m.a. installering av dampmaskineri. Diverre vart D/S Stord I sterkt skadd under ein brann 14 dagar etter prøveturen i mai 1987. Laget sette igang arbeidet med å byggja båten oppatt. Gjenoppbygginga er godkjend av Fortidsminneforeningen som eit forskningsprosjekt. I august 2005 kunne Stord I igjen gå for eiga dampmaskin. No gjenstår legging av tredekk og innredning av salongar og lugarar. Tilgangen på økonomiske midlar avgjer kva tid dampskipet Stord I igjen vert å sjå på fjordane våre.

Maritime Tours AS

 • Postadresse:
  Postboks 2011, Nordnes
  5817 Bergen
  N-Norway
 • Besøksadresse:
  Tollbodalmenningen 1b
  5004 Bergen
  N-Norway
 • Tlf.: (+47) 55 30 80 80
  Fax: (+47) 55 30 80 81
 • E-post:

Design og utvikling av Keyteq AS. Utviklet i KeyPublisher © Keyteq 2010