Obs! Du bruker en svært gammel nettleser. Vi anbefaler å laste ned en moderne nettleser, slik at du kan få en best mulig opplevelse av våre og andres nettsider. Velg ny nettleser her.

Kleiveland Gard

Kleiveland Gard på Osterøy.

På Kleiveland ved Osterfjorden har det vært bosetning siden 1500-tallet. En mann kalt Tyke kom roende inn Osterfjorden, så laksen sprette og bosatte seg derfor her. Jordbruk og laksefiske med gilje og sitjenot har vært en viktig inntektskilde for grunneierne. Kleiveland var en veiløs bygd helt fram til 1983.

Låven på Kleiveland Gard som er fra 1890, er nyrestaurert og innredet som koselig selskapslokale med peis og stor terrasse. Musikkanlegg og av-utstyr. På gården er det også en restaurert jordkjeller der laksen blir røykt etter gammel metode.

Gjester som kommer til oss med båt, blir tatt imot på den nyrestaurerte dampskipskaien og guidet på vandreturen til låven. Fra kaien og opp til gården er det to veier. Gåtid ca. 10 min. På låven er det koselig stemning med levende lys og saueskinn, og gjestene får servert hjemmelaget mat. Verten som er vokst opp på gården, forteller om laksen og fiskemetodene som var livsgrunnlaget for bygda i eldre tider.

Maritime Tours AS

 • Postadresse:
  Postboks 2011, Nordnes
  5817 Bergen
  N-Norway
 • Besøksadresse:
  Tollbodalmenningen 1b
  5004 Bergen
  N-Norway
 • Tlf.: (+47) 55 30 80 80
  Fax: (+47) 55 30 80 81
 • E-post:

Design og utvikling av Keyteq AS. Utviklet i KeyPublisher © Keyteq 2010