Obs! Du bruker en svært gammel nettleser. Vi anbefaler å laste ned en moderne nettleser, slik at du kan få en best mulig opplevelse av våre og andres nettsider. Velg ny nettleser her.

Alverstraumen

Store opplevelser med veteranbåt i umiddelbar nærhet av Bergen

Denne turen bringer oss kun noen få nautiske mil nord for Bergen. Dette er likevel tilstrekkelig til å få en mektig smakebit av vår imponerende Vestlandsnatur.

Vi border en av våre smukt restaurerte veteranbåter som trafikkerte Vestlandsfjordene med passasjerer og gods før trailere og hurtigbåter overtok, og setter kurs mot Alverstraumen. Landskapet veksler hele tiden mellom bymessig bebyggelse, barsk karrighet og grøderik mark.

Når vi nærmer oss målet, kan passasjerene forberede seg på et mektig syn: Store, sugende strømvirvler som oppstår når tidevannet fosser som en stri elv gjennom det trange sundet. Det er dette som er Alverstraumen. I dag er det et vakkert skue, men for hundre år siden, med bare seil og årer, var det en stor utfordring for båtene å gå motstrøms. Det er ikke minst de mange båtfestene som er slått inn i fjellet vitne om.

Maritime Tours AS

 • Postadresse:
  Postboks 2011, Nordnes
  5817 Bergen
  N-Norway
 • Besøksadresse:
  Tollbodalmenningen 1b
  5004 Bergen
  N-Norway
 • Tlf.: (+47) 55 30 80 80
  Fax: (+47) 55 30 80 81
 • E-post:

Design og utvikling av Keyteq AS. Utviklet i KeyPublisher © Keyteq 2010