Bekkjarvik Gjestgiveri

Det tradisjonsrike gjestgiveriet i Austevoll

Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historien i ryggen og ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune, syd for Bergen. Gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske Kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skibsleden. Bekkjarvik Gjestgiveri ble bygget på slutten av 1600-tallet og har tatt i mot losjerende i over tre hundre år. 

Fra gammel tid har fangst og fiske vært livsgrunnlaget for folket i Austevoll. I Bekkjarvik saltet de sild, eksporterte hummer, laget tusenvis av tønner og notoppheng. Her var sjøhus, bakeri og brenneri. Bekkjarvik Gjestgiveri har i alle år vært et naturlig midtpunkt i denne frodige travelhet. Bekkjarvik og Gjestgiveriet blomstrer inn i den nye tid. Den gamle tønnefabrikken og butikken er estetisk restaurert. Bygningene er velholdte og menneskene er vennlige. Gjestgiveret tar i mot gjester fra fjern og nær, enten for selskap, rekreasjon, og møter.

Konferansetilbud

På Bekkjarvik Gjestgiveri vil du finne inspirasjon som definitivt vil utgjøre en forskjell. Gjestgiveriet har flere lokaler som passer grupper opp til 120 personer. Møtelokalene er utstyrt med prosjektor, flipboard og selvfølgelig trådløst internett.

Restauranten

Brødrene Ørjan og Arnt Johannesen er kokkene på Bekkjarvik Gjestgiveri er høyt dekorerte med annerkjennelse fra kokkemiljøet. Ørjan vant i 2015 verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or og Arnt ble kåret til årest kjøkkensjef i 2014. Ørjan og Arnt vil sammen med sitt team jobbe for at du får en matopplevelse som du sent vil glemme.

Levende kystkultur

Sommerturer til Bekkjarvik

I sommersesongen har vi faste middagscruise til Bekkjarvik. Les mer om dette her:

You are currently viewing Bekkjarvik Gjestgiveri
Bekkjarvik Gjestgiveri ligger i idylliske omgivelser.