Hotel Ullensvang

Sjekk inn, pust ut

Hotel Ullensvang ligger i den fredelige bygden Lofthus midt i hjertet av det unike og priskårede vestnorske fjordkulturlandskapet. Ullensvang ligger i distriktet Hardanger. Et distrikt som har inspirert mange forfatterer, målere og komponister gjennom årene. Komponisten Edvard Grieg var stamgjest på Hotel Ullensvang i mange år, og her fann han inspirasjon til kjente verk som “Våren” og “Holberg Suiten”. Den lille komponisthytten hans står fremdeles i hotellet sin hage, med utsikt mot den majestetiske Folgefonna, som spegler seg i den glitrende blå Hardangerfjorden.

Fra 1846, da Hans Utne leide ut en seng, sin egen, har Hotel Ullensvang utviklet seg i takt med tiden. Den dag i dag er hotellet eigd og drevet av familien Utne. Til tross for moderne fasiliteter, holdt familien på den personlige omtanken for gjestene, og på tradisjoner som bare et privateigd hotell makter å ivareta.

Europeiske kongelige, samt personer som Indira Gandhi, Willy Brandt og Henry Kissinger, er mellom de som gjennom årene har gjestet hotellet. Men hotellet er ikke bare for ”Kongelige”, de ønsker å gi ein ”Kongelig” velkomst til alle.

Hotel Ullensvang ligger idyllisk til på solsiden av Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden, med den majestetiske Hardangervidda i ryggen. Det gir eit fantastisk utgangspunkt for utflukter.

På Lofthus kan man delta på vandringer gjennom et unikt kultur- og naturlandskap. Hardanger Fruktsti tar deg med på en lokalhistorisk vandring gjennom Norsk fruktproduksjon. Vandringen kan kombinerest med et gårdsbesøk med innlagt sidersmaking.

Bygden kan også by på Skredhaugen Friluftsmuseeum og Bioforsk Vest Ullensvang forskingssenter. Mest kjent er nok likevel Ullensvang Kirke fra ”Brudeferden i Hardanger”, bygd i 1250. Et besøk her kan gjerne kombinerest med en Grieg-konsert.

Hotel Ullensvang har lang erfaring som vertskap for arrangement, store som små.

You are currently viewing Hotel Ullensvang