Kleiveland Gard

Kleiveland Gard tar imot grupper på opptil 50 personer etter avtale. Kleiveland er et ideelt sted for firmatur, blåtur, lag eller grupper som vil feire en dag med mer. Her er det mulig å oppleve ekte lokal vestlandshistorie.

Opplevelsen

Låven på Kleiveland Gard, som er fra 1890, er innredet som et koselig selskapslokale med peis og stor terrasse. Her skapes det en koselig stemning med levende lys der gjestene får servert hjemmelaget mat og forfriskninger.

Verten, som er vokst opp på gården, forteller historier fra gamle dager og viser video om laksefiske med gilje og sitjenot, noe som var livsgrunnlaget for folk langs Osterfjorden fram til 1992 da all fangst av villaks her ble freda. Kleiveland var en veiløs bygd fram til 1983. Det å ankomme med båt er derfor en spesiell opplevelse. På gården er det også en restaurert jordkjeller der laks og ørret blir røykt etter gammel oppskrift.

Reisen dit

Kleiveland Gard ligger der veien stopper ved Osterfjorden på Osterøy. Båtreisen til Kleiveland Gard tar ca. en time fra Bergen med 20 knops fart. Båten legger til kai på den den nyrestaurerte dampskipskaien. Fra kaien og opp til gården er det 10 minutters spasertur i vakker natur.

You are currently viewing Kleiveland Gard