Osterfjorden

Opplev den norske naturen gjennom tre forskjellige typer fjorder

Osterfjorden ligger nært Bergen og er en av de vakreste fjordene på Vestlandet og en båttur på Osterfjorden byr på storslagne naturopplevelser. Vi tar deg med på med på en reise gjennom historisk landskap fra dyrket strandlinje gjennom trange fjordarmer og strømmer mellom de høyreiste og majestetiske fjellene med sine eksotiske fossefall.

Turbeskrivelse – vanlig rute

 

Byfjorden

Salhusfjorden

Osterfjorden

Romarheimsfjorden

Indre Osterfjorden

Mofjorden

Veafjorden

Sørfjorden

Denne turen passer perfekt for de fleste typer båter i vår båtkatalog. Enten du ønsker en privat halvdags fjordtur, en bra destinasjon for din konferanse eller en lengre tur for å nyte en veteranbåt vet vi hvordan vi kan gjøre turen best for deg. Ta kontakt med oss for å la oss organisere din fjordopplevelse.

Dypt i Osterfjorden finner man Mostraumen som skiller Mofjorden fra resten av Osterfjorden. Mostraumen er en tidligere elv som i løpet av tiden I tillegg til flo og fjære er smeltevann og regn som kommer i mofjorden at strømmen blir svært stri.

Under slutten av istiden for 11 000 år siden lå brefoten i der Mostraumen er i dag. Fjorden var dyp og det var god plass, men sand og grus som kom med smeltevannet fra breen gjorde vannet stadig grunnere. Da breen forsvant steg landmassen og skapte en naturlig demning, og det som i dag er mofjorden ble til en innsjø, Movatnet. Den direkte sjøforbindelsen til Mo var da brutt. Det som i dag er Mostraumen var bare en elv.

Det var da ikke mulig å koOpp gjennom årene ble disse landmassene gradvis skylt ut i fjorden og det ble mulig å .

14. desember 1743 var det en stor flom i området, og høydeforskjellen på Movannet og fjorden var bare to meter.I flommen ble massene skyllt ut i sjøen og elven ble om til en liten strøm. Det var da igjen fri ferdsel helt inn til Modalen. Etterhvert som det kom dampskip til Vestlandet var det behov for at strømmen var dypere. Det ble stadig gravd ut fra straumen, og i 1913 ble

Se alle høydepunktene i Osterfjorden her!

Opplev mer i Osterfjorden med